SEBO-RELIEF

 

GAMA SEBO – RELIEF

Fenomenul  de piele rosie , solzoasa  care  prezinta mincarime ,  este o dereglare  ce afecteaza  zonele pielii bogate in  glande sebacee, atit  tenul cit  si scalpul. Aceasta conditie a pielii poate  sa apara la orice virsta, dupa pubertate, in diferite grade de severitate, afectind 3-5% din populatie.

Leziunile  se afla in general in regiunea sprincenelor, la marginea pleoapelor, dupa lobul urechii si pe aripile  nasului.  Poata se apara in forma de pete rozalii la linia parului.

Aceasta conditie este des agravata prin stress psihologic, oboseala, la schimbarea sezonului (iarna sau inceputul primaverii), in caz de boala sau sanatate subrezita.

Pielea seboreica este considerata ca o reactie inflamatorie legata de prezenta unei drojdii numita “Malassezia” care este  un locuitor obisnuit al pielii. Acest organism  nu este, probabil,  factorul direct  al conditii seboreice, ci un cofactor legat de cresterea nivelului de sebum si a altor factori.

La o piele ce functioneaza normal, drojdia nu cauzeaza niciun incident, dar la indivizi cu imunitatea scazuta, epiderma raspunde nefavorabil infectiei, devenind inflamata si descuamindu-se in cantitati  mari de pelicule (solzi) ale pielii.

Contributia drojdiei poate proveni din eliberarea acizilor grasi inflamatorii din sebum, prin activitatea sa enzimatica.

Petele  plate ,  rozalii  si solzoase  pot produce mincarimi sau nu si se pot schimba de la o zi la alta.

Nu exista  o  modalitate  de a preveni complet aceasta conditie  , dar,  poate fi controlata  rapid cu tratamentul adecvat.

Gama  SEBO – RELIEF   a fost creata pentru a trata  pielea inflamata de seboree si  este compusa din doua produse: crema  de tratament si spuma de curatare:

SEBO-RELIEF  CREMA – 250 ml/100 ml
Aceasta crema   are trei roluri principale:

-calmarea inflamatiei
-controlul secretiei de sebum
-controlul cresterii drojdiei (Malassezia)

Crema are o textura lejera, se  aplica cu usurinta, se  absoarbe foarte rapid in piele si no lasa senzatie de gras.

Ingrediente active:
Avenanthramide (hydroxyphenyl propamidobenzoic acid) – Exista dovezi certe in literature stiintifica  referitor la  potentialul antiiflamator al avenanthramidelor.

Avenanthramidele   sunt  un grup de componenti care se gasesc numai in ovaz, cu o activitate antialergica, antiinflamatorie si antioxidanta foarte puternica.

Studii clinice au demonstrat ca o aplicare locala a unei concetratii foarte mici de Avenanthramide (2-50ppm) reduce in mod semnificativ reactile alergice in piele ca, roseata si mincarime.

Crema mai contine deasemeni suc extras din frunza de Aloe Vera si pantenol (provitamina B5) pentru  efectul lor  antiinflamator si de calmare a pielii.

Sulfur organic legat de amino acizi. Acesti  componenti au un rol sebostatic, normalizind distribuirea sebumului pe piele.

Niacinamida (vitamina B3)  - S-a descoperit ca aplicarea locala a niacinamidei
este foarte eficace in tratarea leziunilor inflamate ale pielii, reducind in acelasi timp nivelul de sebum, dupa o utilizare constanta  timp de 2 – 4 saptamini.

Zinc – Multe studii stiintifice indica ca componenti zincului pot reduce cantitatea sebumului de la suprafata pielii. Efectul sebo-represiv  al zincului se leaga,  probabil,  de activitatea sa  antiandrogenica  prin inhibarea unei enzime (5 alpha – reductase).

Deasemeni s-a demonstrat efectul inhibitor al zincului asupra eliberarii acizilor grasi inflamatorii din sebum de catre microorganisme.

Farnesol
Farnesolul este un component gasit in intr-o varietate mare de specii de plante ca, iasminul, trandafirul, crinul , musetelul ceaiul verde si multe altele. Farnesolul poseda calitati bacteriostatice si fungistatice . Rolul sau in acest produs este  de a controla activitatea drojdiei implicata in roseata si peliculele descuamarii,  simptome ce caracterizeaza seborea.

SEBO – RELIEF  SPUMA FINA DE CURATARE – 200 ml
Acest demachiant , cu textura fina ,se bazeaza  pe o combinatie  speciala de  factori spumanti. Continind  extract de ovaz , este foarte eficace in calmarea pielii.

 

 

Jump to page content