NEDERLANDS

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is opgericht vanuit een familiezaak die acief was sinds de jaren zestig als leveranciers van hoogwaardige grondstoffen voor de cosmetische industrie.

Productie voor de professionele markt begon in 1989. Het bedrijf werd geregistreerd in 1994 onder de huidige naam "Dr. Ron Kadir Laboratories Ltd."
Bij Dr. Kadir Laboratoria, ontwikkelen en produceren wij onze producten volgens de behoeften en

kwaliteitseisen van eersteklas schoonheidsspecialisten.
De laboratoria zijn ISO en GMP gecertificeerd. Al onze producten zijn geregistreerd in Europa (CPNP).
Dr. Kadir is gepromoveerd aan Tel Aviv Universiteit in 1987. Zijn onderzoek was op het gebied van de doordringenbaarheid van stoffen in de huid.

Later  heeft hij onderzoeksprojecten uitgevoerd aan de Universiteit van Leiden, Nederland en aan Bradford University, het Verenigd Koninkrijk,

in samenwerking met de farmaceutische industrie, op het gebied van transdermale toediening van medicijnen.

Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen.

 

 

NIEUW  

 

 

 

Hemp Essential
Huidverzorgingsoplossingen op basis van hennepzaadolie.


Hennepolie is de plantaardige olie van het hennepzaad. Het wordt al minstens 3000 jaar in China voor voedsel en medicijnen gebruikt.
De olie die wordt verkregen door koud persen uit het hennepzaad is een waardevolle bron van essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren, linoleenzuur (omega-3) en linolzuur (omega-6).
In feite is het de enige olie voor consumptie die meer dan 80% meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren bevat. Linolzuur (LA) en linoleenzuur (LNA) zijn aanwezig in een verhouding van 3: 1, wat volgens voedingsdeskundigen de optimale verhouding is.
Hennepzaadolie bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid anti-oxidanten, met name polyfenolen zoals biologisch actieve flavonoïden (flavanonen, flavanolen en isoflavonen) en tocoferolen (vitamine E).

Hennepolie bevat grotere hoeveelheden fenolische verbindingen dan andere plantaardige oliën en vertoont hogere antioxiderende activiteiten. Deze verbindingen helpen oxidatieve schade veroorzaakt door vrije radicalen te voorkomen.
Hennepolie komt uit de zaden van de hennepplant. De zaden van de hennepplant bevatten alleen sporenhoeveelheden THC, CBD of andere cannabinoïden.


Koudgeperste plantoliën hebben betere voedende eigenschappen dan geraffineerde oliën. Ze behouden hogere hoeveelheden natuurlijke antioxidanten  (die tijdens de stappen in de raffinage van een conventionele oliebewerkingsprocedure verwijderd kunnen worden). Bovendien omvatten koudgeperste plantoliën geen organische oplosmiddelen, wat resulteert in een product dat vrij is van chemische contaminanten. Koudgeperste plantoliën vertonen ook een aanvaardbare houdbaarheid zonder toegevoegde synthetische antioxidanten.
Koud persen is eenvoudig, ecologisch en vereist weinig energie.


Essentiële vetzuren (EFA's) zijn vetzuren die de mens en andere dieren uit externe bronnen moeten krijgen. Het lichaam heeft deze vetzuren nodig voor een  goede gezondheid, maar kan ze niet zelf synthetiseren. De vetzuren die we kennen als essentieel voor de mens zijn alfa-linoleenzuur (een omega-3-vetzuur) en linolzuur (een omega-6-vetzuur). Omega-3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren (bevatten meer dan één dubbele binding in hun koolstofketen). Ze spelen een belangrijke rol in het menselijke dieet en fysiologie.


De drie soorten omega-3 vetzuren betrokken bij de menselijke fysiologie zijn alpa-linoleenzuur (ALA),aanwezig in plantaardige oliën, en eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), beide veelvoorkomend in mariene oliën.
Diverse enzymen, aanwezig in verschillende huidlagen, zijn betrokken bij het metabolisme van essentiële vetzuren in de huid. Deze processen zijn belangrijk voor de gezondheid van de huid.


Linolzuur (omega 6) is een essentiële bouwsteen voor de ceramiden in de epidermis. Ceramiden zijn een speciaal type lipiden, die 40 tot 50% van de lipiden in het stratum corneum (SC) omvatten. De aanwezigheid van linolzuur in SC ceramiden is essentieel voor de barrièrefunctie van de huid.
Door de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen, verminderen essentiële vetzuren het trans-epidermaal vochtverlies (TEWL) en verhogen het vochtgehalte van de huid.


Omega-3 en omega-6-vetzuren verbeteren de stevigheid van de huid door de remming van de activiteit van MMP-enzymen. De MMP-enzymen breken collageen en andere  componenten af die de driedimensionale structuur van de huid ondersteunen.
Omega-3-vetzuren verminderen ook de synthese van verschillende verbindingen die bij ontsteking en verouderingsprocessen betrokken zijn, dus, substantiële anti-aging activiteit verlenen.

 

 


Hemp Essential Serum voor de droge huid                                                           
Dit serum bestaat uit een oliemengsel. Het bevat 10% koudgeperste hennepzaadolie samen met 5% vitamine E en squaleen. Het serum geeft de huid een zacht, zijdeachtig gevoel, verbetert de textuur van de huid en zorgt voor een efficiënte anti-aging werking vanwege het hoge gehalte aan essentiële vetzuren.

 

 


Hemp Essential Crèmemasker voor de droge huid                                                 

Het masker heeft een extreem rijke crèmetextuur. Het bevat hennepzaadolie, Jojoba-olie, vitamine E en niacinamide. Deze actieve ingrediënten zorgen voor intensieve verzachtende, hydraterende en anti-aging effecten.
Voor een maximaal effect, wordt het geadviseerd om het masker's nachts op het gezicht te laten intrekken. Dit crèmemasker kan ook als een intensieve voedende crème gebruikt worden, voor zeer droge huidtypes.

 

 

 

                   NIEUW

 

 

 

Biome-Calmine Gel voor vette en  problematische huid


Er zijn verschillende huidproblemen,die worden geassocieerd met een aanzienlijke verschuiving van de natuurlijke samenstelling van de microflora. Dergelijke problemen worden "dysbiosis" genoemd. Vaak neemt de aanwezigheid van een bepaald micro-organisme toe, bijvoorbeeld propionibacterium bij een vette en problematische huid.
Het is dus niet verrassend dat in de laatste jaren veel meer producten op de markt komen die gericht zijn op het microbioom van de huid . Deze producten herstellen het evenwicht tussen de microflora van de huid en onderhouden de gezondheid van de huid.
De combinatie van probiotische ingrediënten met andere speciale actieve stoffen maken deze gel een zeer effectieve behandeling voor de vette en de problematische huid.
De gel heeft een zeer lichte textuur en laat geen kleverig gevoel achter. Het kan ook onder een vochtinbrengende crème of make-up gebruikt worden.


De actieve ingrediënten:
PHYCOSACCHARIDE AC
ECOSKIN
NIACINAMIDE

 

PHYCOSACCHARIDE AC
De gel gebruikt een biotechnologische molecule, die is geïnspireerd door de symbiose tussen een alg en een mariene bacterie om aanvallen van verschilende patogenen te bestrijden. Wanneer de alg wordt aangevallen, geven de symbiotische bacteriën een enzym af dat de alginaten van de celwand van de alg in kleinere moleculen afbreekt die oligo-alginaten heten. Deze moleculen activeren defensiesystemen van de alg.
Er werd aangetoond dat PHYCOSACCHARIDE AC de talg van de huid in evenwicht brengt en bacteriën die bijdragen aan een vette en problematische huid remt (P. Acne en S. Aureus). Klinische testen hebben een indrukwekkende verbetering in verschillende parameters van de vette en problematische huid aangetoond.

 

Ecoskin:
Ecoskin is een pre/probiotisch complex.  Het bestaat uit voedingsvezels en de probiotische bacteriën Lactobacilli.
Ecoskin verleent prebiotische actie door de groei van nuttige micro-organismen te ondersteunen en het ecosysteem van de huid in evenwicht te brengen. Het verleent probiotische actie door het stimuleren van het natuurlijke afweermechanisme van de huid.

 

NIACINAMIDE
Er zijn veel wetenschappelijke artikelen over de indrukwekkende effecten van niacinamide op de huid.
Niacinamide kalmeert de huid en brengt de excretie van de talg in evenwicht. Klinische experimenten toonden indrukwekkende resultaten bij de behandeling van de problematische huid.


 

 

 

 

 

BIOME-CALMINE                                                                                            

Probiotische benadering van anti-aging huidverzorging


Het huidmicrobioom of microflora is de verzameling van de micro-organismen die op onze huid leven:

bacteriën, fungi, virussen en mijten.

De huid is de op één na meest voorkomende plaats op het lichaam voor micro-organismen, naast de darm.

De meeste micro-organismen op de huid zijn onschadelijk of zelfs heilzaam. Bacteriën zijn veruit de meest voorkomende huid-micro-organismen.

De soorten en de concentraties van de micro-organismen in de verschillende plaatsen worden bepaald door

de ecologie van het huidoppervlak.

Bacteriële soorten variëren afhankelijk van de plaats van het lichaam. Je kunt ze indelen in drie soorten: droog, vochtig en vet.


Hoewel er verschillen zijn tussen individuele menssen, is de microbiële variatie van de huid meer afhankelijk

van de anatomische plaats.
De verschillende micro-organismen van de huid worden ingedeeld op basis van hoe ze ons beïnvloeden.

Commensals zijn "vriendelijke" microben die van het leven op onze huid profiteren, meestal zonder schade

aan te richten.

Bij “mutualistische symbiose” profiteren beide kanten, de microben die op onze huid leven en ook de

menselijke ontvanger.
Pathogenen zijn ziekteverwekkende microben.


De meeste micro-organismen op de huid zijn commensalen.

Deze kunnen de kolonisatie van pathogene microben voorkomen door de voedingsbronnen, die de

schadelijke microben nodig hebben, te gebruiken.

Ook door giftige stoffen te produceren die zorgen dat de ziekteverwekkende bacterien niet aan de huidcellen kunnen hechten.

 

 

Nieuw wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat commensale huidbacteriën zowel mensen direct

beschermen tegen pathogene indringers en het immuunsysteem

helpen om het fijne evenwicht tussen effectieve bescherming en schadelijke ontsteking te handhaven.


 

Blijkbaar hoeven de bacteriën niet levend te zijn om op onze huid te werken.

Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat ook uitgeschakelde microben en hun onderdeeltjes

biologisch actief zijn. Dus de gunstige eigenschappen van probiotische micro-organismen gelden zelfs als

ze niet levend zijn.
De Biome-Calmine serie bevat effectieve concentraties van probiotische en prebiotische anti-aging actieve ingrediënten samen met een speciaal extract
van rode algen met antirimpelwerking:

 

ProRenew Complex:
ProRenew Complex wordt verkregen door biotechnologische process uit de probiotische

melkzuurproducerende bacterie, Lactococcus lactis.

Dit actieve maateriel is gebaseerd op een probiotische anti-aging benadering voor de vernieuwing van de huid en het verbeteren de barrièrefunctie.

Het stimuleert de synthese van veel belangrijke bestanddelen die essentieel zijn voor de huidfunctie en differentiatie.

Het handhaaft een evenwichtige huidvernieuwing en desquamatie (het afleggen van de dode huidcellen) en versnelt het herstel van de huidbarrière.

Het stimuleert de productie van antimicrobiële peptiden door de huidcellen en ondersteunt het gezonde ecosysteem van de huid.

 

Ecoskin
Ecoskin is een pre / probiotisch complex dat uit drie componenten bestaat:
α-gluco-oligosacchariden, voedingsvezels die door enzymatische synthese uit plaantardige maateriel

verkregen worden.


Puur plantensap, rijk aan polyfructose voedingsvezels, verkregen door koude druk van yacon (Polymniasonchifolia) knollen.

Yacon is een van de rijkste bronnen van polyfructose in het plantenrijk met bijna 67% inuline.
De derde component van ecoskin bestaat uit geïnactiveerde gevriesdroogde Lactobacilli probiotische

bacteriën (L. casei en L.acidophilus).
Ecoskin bevordert prebiotische actie door de ondersteuning van de groei van gunstige micro-organismen en

het ecosysteem van de huid in balans te houden. Ecoskin biedt ook probiotische actie door het natuurlijke afweermechanisme van de huid te stimuleren.

Klinische testen toonden een gladmakend effect, vermindering van de diepte van de huidrimpels en verbetering van de textuur van de huid.

 

RenouMer
Ingrediënten afkomstig uit de oceaan zijn een samenstellting van natuurlijke, duurzame, fascinerende marinebiologie en exploratie van een nog niet ontdekte wereld.
RenouMer is ontwikkeld uit het voedende cytoplasma van de recent onderzochte Bretonse rode algen (Polysiphonia Elongata).

Deze soort alg leeft blootgesteld aan volledig licht en heeft celbeschermingsprocessen ontwikkeld. Dit cytoplasmische extract heeft de meest buitengewone huidverjongingseigenschappen. Het blijkt dat cytoplasmacomponenten van deze algen zeer effectief zijn in zowel het tegengaan van fotoveroudering,

als in het stimuleeren van collageenvernieuwing, die de stevigheid van de huid ondersteunt.
Klinisch onderzoek toonde een significant antirimpeleffect na 56 dagen behandeling met een crème die 2% RenouMer bevat.


Biome-Calmine Serie bestaat uit zes producten:

 

Biome-Calmine Hydraterende Crème
Biome-Calmine Voedende Crème
Biome-Calmine Serum
Biome-Calmine Zwart Masker
Biome-Calmine Milde Reinigingsgel

Biome-Calmine Gel voor vette en  problematische huid

 

Exclusive Restore


De Exclusieve Restore serie bevat producten met special effecten. Deze producten zijn ontworpen voor

gebruik in combinatie met onze andere actieve series om de resultaten te verbeteren.


Skin Revitalizing Resveratrol Drops
Resveratrol is in kleine hoeveelheden aanwezig in rode druiven, rode wijn, pinda, bosbessen en andere

planten. Het is een polyfenol met een sterke anti-oxidant werking.
Vaak worden de inflammatoire processen geïnitieerd door vrije radicalen. Daarom hebben, in veel gevallen,

anti-oxidanten anti-inflammatoire effect en kunnen zo verouderingsprocessen in het weefsel verminderen.
Chronische inflammatoire processen zijn zeer belangrijke factoren bij de ontwikkeling van verschillende

ziekten en veroudering in de weefsels.


Resveratrol is een van de meest interessante stoffen in verband met zijn potentieel om weefselveroudering te minimaliseren.
Het lijkt erop dat de activiteit het effect van "caloriebeperking" imiteert, een belangrijk mechanisme voor het vertragen van het verouderingsproces.

Het combineren van resveratrol in een cosmetisch preparaat is niet eenvoudig omdat het moeilijk oplosbaar is

en de neiging heeft om gemakkelijk te oxideren.

Resveratrol Skin Revitalizing Drops is een speciaal gestabiliseerde oplossing van resveratrol zonder de aanwezigheid van water.


De werkzaamheid van het product werd door een klinische studie aangetoond met een speciale driedimensionale fotografie techniek (Primos). Een significante vermindering van rimpels werd

gedemonstreerd in 73% van de deelnemers na tweemaal dagelijks gebruik van het product gedurende 28 dagen. In het subjectief verslag vermeldden alle deelnemers verbetering van de rimpels in het algemeen.


Exclusive Restore - Hydroxy Retinol Serum
Retinol en Alpha-hydroxy zuren helpen bij de vernieuwing van de opperhuid.
Bovendien hebben zowel retinol als alfa-hydroxyzuren invloed op de kwaliteit van de componenten van de diepere lagen van de huid en daardoor verbeteren de huidtextuur en topografie.
Daarom is de combinatie van alfa-hydroxyzuren op de optimale concentratie en pH met retinol gunstig voor

het uiterlijk en de textuur van de huid.
Het serum heeft een lichte textuur. Het bevat retinol, glycolzuur, appelzuur, vitamine C en vitamine E.

 

Glycolic AHA Gel Soap
De zeep is gebaseerd op een bijzonder milde samenstelling van reinigingsmiddelen. Het product bevat 5%

alfa-hydroxyzuren bij een lage pH. Het product is ontworpen om de huid te vernieuwen en efficiënte absorptie van werkzame stoffen te bevorderen. Het product bevat granaatappelsap met een sterke anti-oxidante

activiteit om de huid te kalmeren en te beschermen tegen schade door vrije radicalen.

 

Skin Lightening Serum (Huidverlichting Serum)
Bevat Alpha-Arbutin die negen maal effectiever is dan de gewone beta-arbutine bij het remmen van het

enzym tyrosinase, het belangrijkste enzym in de biosynthese van het pigment melanine.
Bovendien bevat het product een zeer hoge concentratie van een unieke verbinding - een zeer stabiele olie oplosbare vorm van vitamine C.
De werkzaamheid van het Serum werd aangetoond in een klinische studie.
Het huidverlichtings effect werd bewezen bij de meeste deelnemers
In het subjectief verslag meldden alle deelnemers een lichtere huid.

 

Hyalu-Ron
Laagmoleculair hyaluronzuur                                                                                

Het actieve hoofd ingredient is PriKmhyal 3K - een mengsel van gehydrolyseerde hyaluronzuur met verschillende molecuulgewichten.
Het heeft biomimetische effecten zoals stimulering van collageen en hyaluronzuur synthese en het verminderen van rimpels.
De serie bevat vier producten: cochtinbrengende crème, voedende creme, oogcreme en serum.


 

 

CREATIVE
In deze serie gebruikten wij de meest geavanceerde beschikbaar actieve ingrediënten zoals bio-mimetische peptiden, ingrediënten voor een gelijkmatige huidtoon, plantaardige stamcellen extracten en meer.
De serie bevat vijf producten: vochtinbrengende crème, voedende creme, oogcreme, serum en een masker.

Jump to page content