HYALU-RON

 


HYALU – RON
ACID  HYALURONIC  CU  GREUTATE  MOLECULARA  MICA.
EFECT  BIO-MIMETIC  PENTRU   REGENERAREA  PIELII.


Acidul hialuronic ( sau hialuronan ) este un compus simplu si totusi este  una dintre moleculele cele mai versatile din corpul nostru.
Timp indelungat,  acesta a fost considerat, din greseala,  o substanta de umplutura,   simpla si inerta,  a spatilor  extracelulare. S-a presupus ca functile sale sunt mentinerea echilibrului de umiditate, lubrifierea articulatilor si umplerea spatilor. In ultimele decenii, s-a descoperit ca acidul hialuronic si fragmentele sale, genereaza mesageri pentru diferite semnale ale proceselor  biologice care se petrec in celule. In aceste procese sunt implicati diferiti receptori.

Exista aproximativ 15 g de acid hialuronic intr-un individ care cantareste 70 de kg, din care 5 g sunt inlocuiti zilnic datorita unei degradari rapide. Acidul hialuronic este prezent in diferite tesuturi, cum ar fi articulatile, tesutul conjunctiv,  globul ocular, gingii si evident in piele.  Cea mai mare concentratie de acid hialuronic se gaseste in piele ( 50% din totalul de acid hialuronic aflat in organism ).


Acidul  hialuronic este unul din  componentele principale ale matricei dermale  (substanta extracelulara a dermei  )si  formeaza  gelul in care fibrele de colagen si elastina sunt incorporate.  Acidul hialuronic poate lega de el apa de 1000 de ori mai mult decat propria sa greutate, din aceasta cauza el  stapaneste   continutul apei in piele.

 

Cantitatea  de acid hialuronic in piele si calitatea sa  sunt  afectate  atat de procesul de imbatranire extrinsic cat si de cel  si intrinsec.  Expunerea la soare accelereaza procesele de degradare ale acidului hialuronic, datorita formarii radicalilor liberi. In zonele neexpuse, degradarea este mai mult enzimatica. La pielea in varsta, acidul hialuronic dispare in mod dramatic din epiderma. In derma, schimbarile majore legate de varsta sunt create de cresterea  interactiei  dintre  acidul hialuronic cu alte structuri de tesut si pierderea treptata a disponibilitatii de  acid hialuronic.


Cu toate ca mecanismele specifice implicate in diversele  semnalizari ale acidului hialuronic sunt inca foarte putin cunoscute si intelese , este stiut  ca acidul hialuronic poate controla mai  multe efecte biologice  inclusiv , adeziunea celulara,  migrarea celulara si reglarea proceselor imunologice si inflamatorii. De asemenea,  este cunoscut faptul ca aceste efecte biologice depind de greutatea moleculara a acidului hialuronic si ca greutati moleculare diferite au impacte si efecte biologice diferite.
S-a constatat ca, o greutate moleculara mica de acid hialuronic (LMW HA ) ofera abilitati de penetrare mai bune decat acidul hialuronic de dimensiuni mai mari. LMW HA influenteaza procesele biologice cum ar fi  diferentierea celulelor epidermale, intarind anumite tipuri de interactiuni intre celulele din epiderma  (TIGHT JUNCTIONS ). Aceste interactiuni se slabesc  si  scad odata cu inaintarea in varsta, iar  LMW HA influenteaza regenerarea tesutului si reduce ridurile.


Gama de produse cosmetice HYALU-RON contine acid hialuronic produs prin procedee biotehnologice din materii prime de origine vegetala.
Produsele contin acid hialuronic de diferite  greutati moleculare. Fiecare dimensiune a moleculei are un efect diferit asupra tesutului.

Principalul ingredient activ ( Primhyal 3K ) contine LMW HA cu efecte bio-mimetice :
- Consolidarea sistemului natural  de aparare al pielii, prin accelerarea  eliberarii de beta – defensins ( peptide anti-bacteriale ).
- Imbunatatirea propietatilor biomecanice ale pielii – fermitatea pielii.
- Regenerarea componentelor matricei (stimularea colagenului si  sinteza acidului hialuronic ) si minimalizarea ridurilor.


Pentru a creste performanta produselor, s-au adaugat ingrediente active suplimentare :

Aquaxyl – o noua generatie de ingrediente active care afecteaza epiderma si derma. Prin mecanismul cosmetogenomic, substanta activa  (zaharuri de origine vegetala ) stimuleaza sinteza proteinelor  si a  enzimelor esentiale pentru o mai buna  functionare a  barieriii pielii ( diferite tipuri de  keratina, loricrin ,transglutaminaze ). Aquaxylul stimuleaza sinteza aminoacizilor care compun factorul de umiditate naturala (NMF ) din epiderma .  Substanta activa stimuleaza, de asemenea,  sinteza  ceramidelor si a altor lipide  vitale pentru bariera pielii. Aquaxyl stimuleaza sinteza acidului hialuronic in epiderma si in derma.

Niacinamida – Niacin amida are o varietate de efecte benefice asupra  pielii : sprijina procesul de diferentiere in epiderma si in stratul cornos, stimuleaza sinteza lipidelor (ceramide ) in epiderma si sprijina  semnificativ bariera pielii. Niacinamida stimuleaza repararea si remodelarea colagenului din derma si ajuta la uniformizarea  tonului pielii prin inhibarea transferului melanozomilor  catre celulele epidermale ( melanozomii sunt organite celulare responsabile de sinteza, depozitarea si transportul pigmentului  melanina ).
Gama contine patru produse :

                                              
HYALU-RON - Crema Activa de Zi cu Greutate Moleculara Mica
O crema  activa de zi  cu textura  lejera  ce lasa pe piele o senzatie foarte placuta .Este bazata pe acid hialuronic cu greutate moleculara mica si niacinamida.

 

HYALU-RON - Ser Concentrat cu Greutate Moleculara Mica
Este un ser lichid ce lasa o senzatie foarte placuta pe piele. Bazat pe o combinatie de acid hialuronic cu greutate moleculara mica impreuna cu  niacinamia si Aquaxyl.
      
                                                                         

 

 


 

Hyalu – Ron – Crema Nutritiva Activa – Acid Hialuronic cu masa moleculara mica   
O crema bogata, concentrata, ce lasa senzatie foarte placuta pe piele.
Este bazata pe acid hialuronic  cu masa moleculara mica, niacinamida si extract de magnolie.

 

 

 

 HYALU-RON –- Crema de ochi activa cu acid hialuronic – masa moleculara mica
Crema de ochi activa cu textura lichida si matasoasa, bazata pe  acid hialuronic cu  masa moleculara mica si niacinamida.

 


Jump to page content